Stavba zděného plotu může být tou pravou volbou

18.6.2023

Přemýšlíte právě nad tím, jakým plotem ohradíte svůj pozemek? Dřevěný nebo z pletiva se vám moc nelíbí, protože vám nenabídnou to, co od plotu očekáváte? Pak je možná tou pravou volbou stavba zděného plotu. Zděný plot vám totiž vydrží dlouho, skvěle vypadá a zajistí vám soukromí - ochrání vás od nevítaných pohledů a tvoří i protihlukovou bariéru.

stavba zděnného plotu

Pro stavbu zděného plotu jsou nejoblíbenější betonové tvarovky

Pokud se rozhodnete pro stavbu zděného plotu, máte na výběr několik možností. Tou nejčastější a nejlevnější jsou betonové tvarovky, které se staví na sebe a poté se do jejich dutin vylije beton. Existují v různých odstínech i tvarech, takže se dobře kombinují třeba s fasádou či střechou domu.

Nebo lze zvolit postup, kdy do dřevěného bednění beton lijete, případně je možné postavit plot “na sucho” z betonových prefabrikátů.

Chci nezávazně poptat stavbu plotu 

Jak může zděný plot vypadat?

Důležité je také vědět, jak bude výsledný plot vypadat. Tady máte v podstatě dvě možnosti:

  1. plná nepropustná zeď
  2. betonová podezdívka v kombinaci se sloupky z dřeva nebo plastu

Výhody tvarovek z betonu

  • vydrží vám až 50 let
  • bezúdržbovost
  • vysoká odolnost vůči náročným podmínkám i mrazu
  • časem se jejich vlastnosti nemění
  • cenově se jedná o střední třídu

Další možnosti zděného plotu

Pokud byste chtěli raději zděný plot z jiného materiálu,než jsou tvarovky, možná vás více zaujme kamenný plot, který je ale náročný jak na stavbu, tak i na čas, ovšem odmění se vám tím, že vás určitě přežije, nebo vápenopískové cihly, s nimiž postavíte plot rychle a téměř bez malty.

O všechno se postaráme za vás

Ať už si netroufáte na stavbu plotu svépomocí či jenom na ni nemáte čas, je tu naše firma, která se postará o všechno za vás.
Vy si jenom vyberete typ plotu, a my se už postaráme o zaměření, dovoz materiálu, vykopání základů, samotnou stavbu i závěrečný úklid okolí.

Chci vědět více 

Máte dotazy?

Nebo chcete vědět více? Neváhejte nás kontaktovat, jsme tu pro vás.