Stavba drátěného plotu

27.7.2023

Možností, jak oplotit váš pozemek je v dnešní době spousta. Tou nejjednodušší a nejlevnější variantou je stavba drátěného plotu. Tento typ se využívá především u stavebních pozemků a oplocení zahrad, dvorků, sadů, polí, ale můžete ho samozřejmě použít kdekoliv, i dokonce i ve svažitém terénu.

stavba drátěného plotu

Stavba drátěného plotu aneb zelené pletivo

Při stavbě drátěného plotu jsou nejpopulárnější zahradní poplastovaná pletiva v zelené barvě, která se instalují na kulaté sloupky v kombinaci s plotovými vzpěrami.

Drátěné ploty jsou často volbou pro zajištění bezpečnosti a ochrany majetku. Poskytují řadu výhod, ale stejně tak mají i své nevýhody. Pokud zvažujete stavbu drátěného plotu, je potřeba zvážit jeho výhody a nevýhody. Přeci plot nebudete za dva roky dělat nový.

Chci nezávazně poptat 

Výhody a nevýhody drátěného plotu

VÝHODY:

  • bezpečnost
    Drátěné ploty jsou dobrým bezpečnostním opatřením. Jsou odolné a těžko průchodné, což ztěžuje neoprávněným osobám vstup na váš pozemek.
  • odolnost
    Drátěné ploty jsou vyrobeny z kvalitních a odolných materiálů, jako je například železo nebo ocel. Díky tomu jsou schopny odolávat nepříznivým povětrnostním podmínkám.
  • transparentnost
    Drátěné ploty mají oproti jiným typům oplocení často výhodu v transparentnosti. To znamená, že neblokují pohled na váš majetek a okolí, což může být výhodné zejména pro komerční nemovitosti.
  • nízká cena
    Ve srovnání s jiným oplocením je stavba drátěného plotu cenově dostupnější. Je to proto, že tyto ploty vyžadují méně materiálu a jednodušší instalaci.
  • různé styly
    Drátěné ploty jsou k dispozici v různých stylech a provedeních, takže si můžete vybrat ten, který nejlépe odpovídá vašim estetickým preferencím.

NEVÝHODY:

  • estetika
    I když drátěné ploty nabízejí transparentnost, některým lidem se může nelíbit jejich vzhled, zejména pokud hledají větší soukromí.
  • omezení soukromí
    Vzhledem k otevřené struktuře drátěných plotů sníží úroveň vašeho soukromí.
  • absence zvukové izolace
    Drátěné ploty nejsou účinným řešením pro zvukovou izolaci.

Jaký plot je pro vás ten nejlepší?

Při rozhodování o stavbě drátěného plotu je důležité zvážit všechny tyto faktory a vaše konkrétní potřeby a požadavky na bezpečnost, soukromí a estetiku. Každý typ plotu má své výhody a nevýhody, a důležité je najít ten správný, který bude nejlépe vyhovovat vašim individuálním požadavkům.

Více o stavbě plotů 

Máte dotazy?

Nebo chcete vědět více? Neváhejte nás kontaktovat, jsme tu pro vás.