Stavba betonového plotu

21.5.2023

Stavíte dům? Nebo už ho máte postavený? Ať tak, či tak, svůj “hrad” si do budoucna určitě budete chtít oplotit. Plot má totiž nejenom estetickou, ale také praktickou funkci - co má zůstat u vaše domu, to tam zůstane a naopak co nesmí zvenčí k vám, to se tam nedostane. A navíc vám zajistí také soukromí. Mezi nejoblíbenější varianty oplocení patří stavba betonového plotu.

stavba betonového plotu

Betonové ploty vás oddělí od sousedů

Betonové ploty se staly velmi oblíbené především v satelitech, protože lidé chtěli být co nejlépe a nejrychleji odděleni od svých sousedů. Ovšem nyní si je lidé nechávají stavět i kolem rodinných domů. K největším výhodám patří totiž nižší cena a nenáročná výstavba.

Stavba betonového plotu je poměrně snadná

Ke stavbě betonového plotu není zapotřebí žádný betonový základ ani náročné přípravy terénu. Pokud chcete betonový plot, musíte mít stabilní podloží. Nejlepším podložím je standardní černozem. Naopak betonový plot není vhodný pro podloží jílovité, písčité nebo trvale vlhké.

Chci nezávazně poptat 

Výhody a nevýhody betonového plotu

Výhody:

  • dlouhá životnost
  • rychlá výstavba a montáž
  • velká odolnost
  • pevnost a bezpečnost
  • slouží i jako hluková bariéra
  • bezúdržbovost

Nevýhody:

  • ne příliš estetický vzhled (i když nyní již existuje celá řada pěkných designů)

V čem spočívá stavba betonového plotu?

Při stavbě betonového plotu se postupuje takto - zabudují se betonové sloupky, de jejichž drážek jsou pak zasunuty betonové desky. Sloupky jsou zabudovány do země napevno.

Potřebujete postavit betonový plot? Tato práce je naším denním chlebem už spoustu let, během kterých jsme získali mnoho zkušeností, díky nimž za námi zůstane kvalitně odvedená práce.

Stavíme jakékoliv ploty 

Máte dotazy?

Nebo chcete vědět více? Neváhejte nás kontaktovat, jsme tu pro vás.