Rekonstrukce kuchyně Praha

20.3.2023

Zvažujete, zda se pustit do rekonstrukce své staré kuchyně? Nelíbí se vám její nemoderní vzhled a zastaralé technologie? Obvyklá životnost kuchyňské linky je přibližně 15 až 20 let, poté už je opotřebovaná a materiály, technologie i celkový design je za tu dobu také úplně jinde. Potřebujete spolehlivou firmu na rekonstrukci kuchyně v Praze a okolí? Je tu pro vás MIDE - Dědek.

Vylepšete svou stávající kuchyni rekonstrukcí

Rozhodli jste se pro celkovou rekonstrukci? Postavte se do své současné kuchyně a začněte plánovat a přemýšlet nad jejími nedostatky. Takto můžete změnit to, co vám dříve vadilo nebo vyměnit či posunout rozvody - zkrátka zvolit si nové a vhodnější uspořádání, a tím i lepší uživatelský komfort.

Společně s předchozím krokem je důležité detailní zaměření prostoru a zhotovení plánku v přesném měřítku:

  • měříme vzdálenost mezi stěnami a jejich výšku
  • zakreslíme okna a dveře včetně prostoru pro jejich otevření
  • vyznačíme odpady a elektřinu

Toto bude výchozí a nezbytný podklad pro další plánování.


Chci nezávazně poptat rekonstrukci

Každý potřebuje jinou kuchyni

Při zařizování nové kuchyně je třeba si položit několik otázek. Jak často vaříme? Pro kolik lidí? K čemu dalšímu ji používáme? Slouží i jako jídelna? Jak ji budeme využívat za pár let? Odpovědi na tyto otázky ovlivní její dispozice a vybavení.

S rekonstrukcemi kuchyní v Praze a okolí máme bohaté zkušenosti

Dalším zásadním faktorem, který nesmí být opomíjen, je ergonomie. Správně navržená kuchyně je rozdělena na pracovní zóny - dřez, sporák a lednička - tyto by měly tvořit rovnoramenný trojúhelník. Další faktory, na které bychom měli brát ohled, jsou, zda ji bude nejvíce využívat levák nebo pravák, a také na výšku postavy.

Naše firma MIDE - Dědek Praha má s rekonstrukcemi kuchyní bohaté zkušenosti, o které se s vámi rádi podělíme, aby pro vás bylo vaření a příprava jídel jedna radost.

Naše realizace 

Různé typy kuchyně

Ačkoliv můžete mít svou vysněnou velkou kuchyni s ostrůvkem, do úzké panelákové kuchyně ji prostě nenacpete. Při výběru je proto vždy naprosto zásadní, do jakého prostoru ji umisťujete.

  • lineární kuchyně - kuchyňská linka je podél jedné stěny
  • paralelní kuchyně - dvě lineární linky naproti sobě
  • kuchyně ve tvaru písmene L
  • kuchyně ve tvaru písmene U
  • kuchyně s ostrůvkem

Máte dotazy?

Nebo chcete vědět více? Neváhejte nás kontaktovat, jsme tu pro vás.