Rekonstrukce koupelen Praha

21.2.2023

Milujete relax v koupelně, ale v otlučené staré vaně s výhledem na ošklivé zašlé dlaždičky to není to pravé ořechové? Abychom si pobyt v koupelně náležitě vychutnali a cítili se v ní příjemně, musí být praktická, funkční a také by měla prostě dobře vypadat. Nechcete se vám do rekonstrukce koupelny svépomocí? Pak je tu pro vás firma MIDE-DĚDEK z Prahy.

Moderní rekonstrukce koupelen v okolí Prahy

Koupelna je základem každého domova. A ať už bydlíte v panelovém nebo rodinném domě, pokud vaše koupelna nevyhovuje vašim současným požadavkům na moderní bydlení, rozhodně je na čase se pustit do její rekonstrukce. Jste z Prahy nebo jejího okolí? Rádi vám pomůžeme.

Chci nezávazně poptat

Co byste měli vědět nejdříve?

Než se pustíte do práce, nejprve byste se měli zaměřit na legislativu. Některé stavební úpravy můžete udělat bez ohlášení stavebnímu úřadu. Ale pokud se chystáte na náročnější rekonstrukci, kdy například zasahujete do nosné konstrukce nebo do rozvodů, budete muset mít stavební povolení.

Rozpočet i vaše plány musíte znát dopředu

Také si dopředu důkladně promyslete, co od rekonstrukce očekáváte. Mezi nejčastějšími dilematy kraluje volba mezi sprchovým koutem nebo vanou a jak do koupelny dostat i sušičku. V neposlední řadě si musíte stanovit rozpočet, jehož zásadní položkou je stanovení rozsahu modernizace - tedy zda se bude jednat o částečnou či kompletní rekonstrukci.

Co kde bude?

Také byste měli mít jasnou představu o umístění všech komponentů - vany, sprchového koutu, umyvadla, toalety, bidetu, pračky a sušičky, ale také nábytku a topení. Také budete potřebovat místo na odkládání.

Osvědčenou radou je mít co nejvíce komponentů od jedné značky, případně z jedné řady.

Naše realizace 

7 tipů pro rekonstrukci koupelny

  1. vše si dobře rozmyslete, přece jenom koupelna není povlečení, které budete za pár let opět měnit
  2. zásadní je správná ergonomie a umístění předmětů - zde si určitě nechte poradit od odborníků
  3. nesnažte se ušetřit za každou cenu například tím, že si pořídíte nejlevnější vanu, která vám už od začátku nebude vyhovovat
  4. pokud máte malou koupelnu, určitě vsaďte na světlé barvy, zrcadla a dostatek světla, které ji opticky zvětší
  5. při vybírání zařizovacích předmětů se držte jednoho stylu
  6. vodní kámen to je prevít, se kterým také musíte počítat při výběru obkladů nebo baterií
  7. pokud nemáte okno, odvětrávání je nezbytností

Máte dotazy?

Nebo chcete vědět více? Neváhejte nás kontaktovat, jsme tu pro vás.