Pokládka venkovní dlažby

24.10.2023

Pokládka venkovní dlažby je takovou třešničkou na dortu při závěrečných dodělávkách okolo domu. Správně provedená pokládka nejen zlepší vzhled vašeho venkovního prostoru, ale také přispěje k jeho funkčnosti a dlouhodobé odolnosti. Níže se dozvíte užitečné tipy a postupy, aby byla vaše dlažba dokonalá.

pokládka venkovní dlažby

Jak na pokládku venkovní dlažby?

  1. Důkladná příprava je základ
    Před samotnou pokládkou je nezbytně důležité správně připravit plochu, na které bude dlažba položena. Odstranění vegetace, vyrovnání terénu a správná úprava podloží jsou nezbytné. Dbejte na to, aby byla plocha pevná, rovná a dobře odvodněná.
  2. Výběr správných materiálů
    Důležitým faktorem je výběr vhodných dlaždic a potřebného materiálu. Zvolte dlaždice odpovídající klimatickým podmínkám a přemýšlejte o jejich odolnosti vůči povětrnostním vlivům. Při výběru lepidla a spárovací hmoty je dobré zvolit kvalitní materiály, které zajistí dlouhou životnost dlažby.
  3. Správná technika pokládky
    Při samotné pokládce venkovní dlažby věnujte pozornost správné technice. Začněte od rohu a postupujte systematicky směrem ven. Dbáte na správné zarovnání a odstranění případných vzduchových kapes pod dlaždicemi. Dodržujte požadovaný sklon pro odpad vody a ujistěte se, že je dlažba položena v jedné rovině.
  4. Spárování dlažby
    Po položení dlažby přichází na řadu spárování. Zvolte vhodnou barvu spárovací hmoty, která bude ladit s barvou dlaždic a celkovým designem venkovního prostoru. Dbejte na to, aby byly spáry rovnoměrně vyplněny a dlažba byla pevně spojená.
  5. Dlouhodobá údržba
    Po dokončení pokládky není práce u konce. Pravidelná údržba venkovní dlažby je nezbytná pro její dlouhodobou životnost. Čistěte dlažbu od nečistot, listí a mechanicky ji kontrolujte. Při potřebě provádějte drobné opravy a udržujte dlažbu v optimálním stavu.


Chci nezávazně poptat pokládku dlažby 

Pokládku dlažby rozhodně nepodceňujte

Správná pokládka venkovní dlažby je důležitá pro vytvoření atraktivního a funkčního venkovního prostoru. S pečlivou přípravou, výběrem správných materiálů a dodržením techniky pokládky můžete dosáhnout skvělých výsledků. Nezapomeňte pravidelně pečovat o svoji dlažbu a užívat si krásné venkovní prostředí.

Více o pokládce dlažby 

Máte dotazy?

Nebo chcete vědět více? Neváhejte nás kontaktovat, jsme tu pro vás.